Гурткова робота, Методична робота, Новини

Обласний онлайн-семінар для керівників роїв по конкурсу «ВПОРЯД»

1 грудня 2020 року відбувся практичний онлайн-семінар для керівників роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») по конкурсу «ВПОРЯД», до якого долучились близько 70 учасників. Організатор семінару – Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді за сприянням Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації.

   

Основна мета семінару – детальний аналіз виступів роїв в обласному онлайн-конкурсі «Впоряд», який відбувся 15 жовтня цього року.

Учасників семінару привітала заступник директора – начальник управління професійної освіти та ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки Хмельницької облдержадміністрації Антоніна ХАРЧУК. У своєму виступі вона наголосила, що в національно-патріотичному вихованні, як одному з найважливіших напрямів освітньої діяльності, головним є системна практична робота кожного дня.

      

Також з вітальним словом виступила Наталія КОЛЕСНИК – директор Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства, яка підкреслила практичну цінність даного заходу для керівників роїв гри «Джура».

Методист Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, організатор обласних онлайн-заходів в рамках гри «Джура», Олександра ПУКАС проаналізувала проведені онлайн-конкурси «Кращий рій» та «Впоряд» у 2020 році та ознайомила з планами офлайн та онлайн масових заходів на 2021 рік.

   

Далі виступали члени суддівської колегії онлайн-конкурсу «Впоряд».

Анатолій НАЗАРЕНКО, методист науково-методичного центру виховної та позашкільної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, який очолював головну суддівську колегію конкурсу «Впоряд», дав характеристику дій ройового і хорунжого, вказавши на їх найпоширеніші помилки. Він також акцентував увагу на змінах у «Типових умовах проведення конкурсів та змагань шкільного, І (районного (міського), ІІ (обласного та Київського міського) і ІІІ (Всеукраїнського) етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)», затверджених наказом УДЦТКУМ від 27.02.2020 № 26-А, які не всі учасники конкурсу врахували.

   

Вимоги до виконання учасниками рою прийомів з муштрового впоряду (стройової підготовки), з аналізом найпоширеніших помилок, які були докладно проілюстровані відеорядом з конкурсних відеороликів, висвітлив Микола ПЕРЕПЕЛИЦЯ, вчитель предмету «Захист України» загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Славути, член журі конкурсу.

Підсумком семінару були відповіді на запитання учасників семінару. Виступаючі подякували Хмельницькому обласному центру туризму і краєзнавства учнівської молоді за організовані та проведені онлайн-заходи в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і заохотили учасників семінару брати в них участь, що сприятиме кращій підготовці до етапів гри «Джура».

За матеріалами ХОЦТКУМ