Гурткова робота, Новини, Походи, Туристсько-спортивна робота

Розпочався похідний сезон гуртківців ХОЦТКУМ

З 05 по 08 березня вихованці гуртків з пішохідного туризму та спортивного орієнтування під керівництвом своїх наставників Дмитра ФЕДЧИШЕНА та Альони НЕСПЛЯК здійснили пішохідний похід І ступеня складності довжиною майже 40 кілометрів. Маршрут, який розпочався із Сового Яру і завершився біля Бакотського скельного монастиря, виявився доволі складним через сніжну зимову погоду та круті обледенілі пагорби – вздовж річки Студениці гуртківцям довелося випробувати свої фізичні можливості. Цікавим було те, як ця маленька річка розтікшись, впадає у широченний Дністер.

   

Проходячи вздовж Дністра, спостерігали за тим, як лід розбивався на малі частинки та скупчувався біля берегу, тим самим нагадуючи айсберг у зменшеній моделі. Відвідали унікальний скельний монастир та випили води з місцевих цілющих джерел. І, звичайно ж, помилувалися видами на безкраї простори з оглядового майданчика, що високо здіймається над водами «Дністровського моря».

   

Як підсумок походу можна взяти слова П. Павленка з напису, розміщеного над монастирем: «Життя – це не ті дні, що минули, а ті, що запам’яталися»

А.В. НЕСПЛЯК, керівник гуртків ХОЦТКУМ