Гурткова робота, Методична робота, Новини

Перемога в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Джерело творчості»

Підведені підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів «Джерело творчості» у 2021/2022 навчальному році.

У номінації «Керівник гуртка» військово-патріотичного напряму перемогу здобув керівник гуртка Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Микола Володимирович МЕЛЬНИК (наказ Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти від 23.03.2022 №76-но).

На конкурс Микола Володимирович презентував свій педагогічний досвід «Козацький гарт як засіб фізичного та морального загартування вихованців позашкільної освіти». Застосовуючи педагогічне кредо Василя Сухомлинського «Вірте в талант і творчі сили кожного вихованця. Людина – неповторна», Микола Володимирович активно впроваджує нові цікаві форми роботи з дітьми, вміє створити ситуацію успіху для кожного вихованця, власним прикладом запалює бажання наслідувати кращі звичаї та традиції козаків, освоїти елементи козацьких єдиноборств, формує віру у власні сили.

Формування особистості з яскраво вираженим українським національним світоглядом, здатної до самовдосконалення та саморозвитку – наразі є дуже актуальним у нашому сьогоденні. Ці вимоги успішно втілюються в роботі гуртка «Козацький гарт «Радегаст», який працює за однойменною програмою, розробленою Мельником М.В. для середньовікової групи на 5 років навчання.

З 2017 року разом зі своїми гуртківцями Микола Володимирович взяв участь у різних вишколах, фестивалях, урочистостях, акціях та краєзнавчих конкурсах місцевого, обласного та Всеукраїнського рівнів, де його вихованці були відзначені численними подяками, грамотами та дипломами.

Тож вітаємо справжнього педагога Миколу МЕЛЬНИКА з перемогою в обласному конкурсі «Джерело творчості» і бажаємо успіхів на всеукраїнському етапі конкурсу.

 

За матеріалами ХОЦТКУМ