Новини, Підготовка кадрів, Туристсько-спортивна робота

Всеукраїнський семінар з підготовки керівників та учасників гірських походів та змагань

З 09 по 15 лютого 2017 року на турбазі «Заросляк» (м. Ворохта, Івано-Франківська область) вшосте проводився Всеукраїнський семінар з підготовки керівників та учасників гірських походів та змагань. Начальник семінару – незмінний ініціатор та організатор – керівник гуртків Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, кандидат у майстри спорту України, суддя національної категорії зі спортивного туризму Юрій Загоруйко.

   

У семінарі взяли участь 35 чол. з міст Хмельницького, Полонного, Кам’янця-Подільського, смт.Чемерівці (Хмельницька обл), м. Жмеринки (Вінницька обл.), м. Мелітополя (Запорізька обл.), м. Краматорська (Донецька обл.), м. Львова, смт. Славсько (Львівська обл.), м. Вижниці (Чернівецька обл.), м. Харкова, м. Києва, м. Первомайська (Миколаївська обл.), м. Надвірної (Івано-Франківська обл.), та м. Новоград-Волинського (Житомирська обл.).

Програмою семінару передбачалося:

 - освоєння техніки руху, організація страховки на крутих снігових та крижаних гірських схилах;

- подолання лавинонебезпечних ділянок, пошук потерпілого в лавині, виживання в несприятливих кліматичних умовах;

- надання долікарської допомоги, транспортування умовно потерпілого по гірському рельєфу, виготовлення нош з підручних засобів;

- сходження на найвищу вершину України – г. Говерлу.

   

Від Федерації спортивного туризму України учасникам семінару були вручені посвідчення про закінчення семінару та значки.

Організатори заходу висловили подяку директору т/б «Заросляк», який допоміг в організації розміщення учасників семінару в комфортних умовах.

 

За матеріалами ХОЦТКУМ