Змагання, Новини, Туристсько-спортивна робота

Підсумки Кубку області з пішохідного туризму «Північ Хмельниччини», присвяченого Героям Небесної Сотні

З 23 по 25 лютого у Великорешнівському навчально-виховному комплексі у спортивному залі туристсько-оздоровчого клубу «Горизонт» відбувся Кубок Хмельницької області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях серед учнівської та студентської молоді «Північ Хмельниччини», приурочений пам’яті Героїв Небесної Сотні. Змагання організовані та проведені зусиллями Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Хмельницької обласної федерації спортивного туризму за сприяння сільської ради Ленковецької об’єднаної територіальної громади та педколективу Великорешівського НВК.

   

У змаганнях взяли участь  15 команд трьох вікових груп – учнівська молодь молодша і старша та студентська молодь. Команди прибули з Дунаєвецького і Шепетівського районів, міст – Славути, Хмельницького та Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Учасники старшої та молодшої вікових груп змагалися за Кубки на двох дистанціях – особисто-командній смузі перешкод та командній смузі перешкод.

Крутопохилі переправи вниз та вгору, навісні переправи, підйом та спуск по вертикальних перилах, траверс схилів – ці та інші туристичні етапи були нелегкими перешкодами на шляху до перемоги. Під час проходження дистанцій учасники команд з максимальною віддачею демонстрували свою майстерність – швидко долали умовні перешкоди, злагоджено та дружньо діяли в команді, допомагали один одному. Вмілий вибір тактичних дій, наполегливість та велике бажання принесли командам свої результати, а тренерам, які здійснювали підготовку – досвід.

    

Команди молодшої вікової групи – юні спортсмени 2005-2007 років народження – долали дистанції І класу: «Особисто-командна смуга перешкод» та «Командна смуга перешкод». За підсумками результатів двох дистанцій Кубок змагань у молодшій віковій групі другий рік поспіль виборола команда вихованців Славутського міського центру туризму і краєзнавства (тренер – Вакульчук К.Г.). Друге місце – у команди «Меридіан-Z» з Городищенської ЗОШ (тренер Нижня В.В.), третє місце посіла команда туристського різновікового клубу «Штурм-j-1″ CЗОШ №29 з міста Хмельницького (тренер Габай Ю.В.).

У віковій групі «учнівська молодь старша» (учасники 2000-2004 років народження) команди долали дистанції «Особисто-командна смуга перешкод» та «Командна смуга перешкод» ІІІ класу. В загальному заліку переможцями Кубку стали туристи команди «Меридіан» Городищенської ЗОШ (тренер Яворський О.В.); срібло – у команди туристського різновікового клубу «Штурм-1″ з СЗОШ№29 м. Хмельницького (тренер Габай Ю.В.), бронза – у команди з м. Славути (тренер Лук’янчук О.В.).

   

У віковій групі «студентська молодь» студенти змагались тільки на дистанції ІІІ класу «Особиста смуга перешкод». Серед юнаків найкращий результат показав Ерзак Юрій (команда «Меридіан-студенти», с. Городище, тренер Яворський В.М.). 2-ге місце посів Цуголь Олексій з команди Хмельницького ОЦТКУМ (тренер Кукуруза І.Ф.), 3-тє – Пугачов Святослав з команди «Dorado», ХОЦТКУМ (тренер Федчишен Д.В.). Серед дівчат найкращий результат у Новзи Юлії з м. Славути (тренер Лук’янчук О.В.), 2-ге місце посіла Якубовська Оксана (команда «Меридіан-студенти», с. Городище, тренер Яворський В.М.).

Переможці та призери змагань – команди та їх учасники – були нагороджені грамотами, медалями та Кубками від Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді і Хмельницької обласної федерації спортивного туризму.

    

Змагання за Кубок Хмельницької області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях серед учнівської та студентської молоді «Північ Хмельниччини», приурочений пам’яті Героїв Небесної Сотні пройшли на високому організаційному рівні, що дало змогу вихованцям туристських гуртків підвищити рівень своєї спортивної майстерності, а туристському активу та педагогам області покращити суддівську кваліфікацію і поширити кращий досвід роботи базових навчально-виховних закладів з туристсько-краєзнавчої роботи.

За матеріалами ХОЦТКУМ

 

Підсумкові протоколи змагань: 

Молодша учнівська молодь

Старша учнівська молодь

Студентська молодь