Гурткова робота, Новини, Походи, Туристсько-спортивна робота

Водний похід гуртківців по карпатських річках…

Із приходом весни пробуджується природа, усе навколо оживає після довгого зимового сну. Одночасно починає розквітати і душа туриста-водника. І це не дивно, адже саме з початком весняної повені на території України проводяться найцікавіші і, водночас, найскладніші категорійні водні походи.

   

Не порушуючи давніх традицій, наша група, яка складалась із вихованців гуртка “водний туризм” Хмельницького ОЦТКУМу (кер. Ващук Д. П.) здійснила цієї весни водний похід III (у) категорії складності. Розпочався він із річки Чорний Черемош. Ми успішно подолали його легендарні пороги “Берди”, “Дземброня”, “Гучок” та “Гук”. Родзинкою походу стало проходження нижньої частини річки Бистрець.

   

На сьогоднішній день ми не знайшли фото- чи відео підтвердження сплаву по цій річці на катамаранах. Далі був Білий Черемош. Нам пощастило із рівнем води – він був достатнім, щоб відчути на собі силу річок та насолодитися проходженням цікавих порогів.

   

“Дудки” та “Ворітця” подолали безаварійно. Похід виявися цікавим не лише перешкодами. У с. Усть-Путила ми відвідали старовинну дерев’яну церкву Святої Параскеви, збудовану 1881 року. Закінчили ми свій похід на річці Прут.

   

Коли ти перебуваєш у Карпатах, то щохвилини насолоджуєшся неймовірною красою гір, вкритими сосновими лісами та красивими будиночками. Насолоджуйтеся своїм життям, займайтеся водним туризмом, знаходьте нових друзів та кожного дня відкривайте для себе щось нове.

 

Михайлюк Марійка, вихованка гуртка “водний туризм”

Хмельницького ОЦТКУМ