Гурткова робота, Новини, Туристсько-краєзнавча робота, Туристсько-спортивна робота

Туристсько-краєзнавчий квест для вихованців гуртків закладів позашкільної освіти

 

26 жовтня у Хмельницькому міському парку імені Михайла Чекмана Хмельницьким обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді проведено туристсько-краєзнавчий квест для вихованців гуртків закладів позашкільної освіти. У квесті взяли участь 14 команд, з них 8 команд гуртківців Хмельницького ОЦТКУМ, інші представляли гуртки з Радісненської ЗОШ Красилівського району, м. Красилова та Ружичанського НВК.

 
Програма квесту складалася із чотирьох баз: «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Краєзнавство», «Медицина» та «Військово-спортивна смуга».
На «Туристсько-спортивній смузі перешкод» учасники долали етапи переправ: «маятник», «паралельні мотузки», «метелик», «рух по підвішених точкових опорах» та «павутина»; на базі «Краєзнавство» потрібно було правильно зав’язати туристські вузли та вирішити завдання фотовікторини і тестових завдань з краєзнавства; на базі «Медицина» показати знання з надання першої долікарської допомоги, навички з накладення необхідної пов’язки умовно потерпілому і його транспортування; а на «Військово-спортивній смузі» – пройти певну відстань»гусячим кроком» та закинути гранату у ціль.

             
Підсумки квесту підводилися у двох вікових групах: молодшій та старшій.
У молодшій віковій групі:
1 місце посіла команда «Шоколад» (керівник гуртка Сніжана ДОЛІНСЬКА, ХОЦТКУМ), 2 місце – у команди «Лісові метелики» (керівник гуртка Ігор КУКУРУЗА, ХОЦТКУМ), 3 місце – у команди «Топ-топ» (керівник гуртка Сніжана ДОЛІНСЬКА, ХОЦТКУМ).
У старшій віковій групі найкращі результати показали:
Команда військово-патріотичного клубу «Житниця Поділля» (керівник гуртка Валерій ЛОБОВ, м. Красилів) – вони стали переможцями, 2 місце за командою «Чепелівські мандрівники» (керівник гуртка Микола ТУСТАНОВСЬКИЙ, ХОЦТКУМ), 3 місце – у команди «Чорні вершники» (керівник гуртка Борис АНДРІЙЧУК, Радісненська ЗОШ Красилівського району).
Команди переможці та призери були нагороджені грамотами Хмельницького ОЦТКУМ.

 
Вітаємо наших вихованців із гарними результатами та бажаємо їм успіхів у наступних змаганнях.
Сніжана ДОЛІНСЬКА,
керівник гуртка ХОЦТКУМ