Новини

28.01.21Новини

Онлайн-наради з обговорення туристсько-краєзнавчої, туристсько-спортивної, військово-патріотичної роботи

27 січня 2021 року було Хмельницьким обласним центром туризму і краєзнавства було проведено робочу онлайн-нараду з обговорення туристсько-краєзнавчої, туристсько-спортивної, військово-патріотичної роботи в області та плану обласних масових заходів ХОЦТКУМ на 2021 рік. Участь в нараді взяли відповідальні за зазначені напрямки роботи в територіальних громадах, директори закладів позашкільної освіти – всього 43 учасники.
   
З аналізом сучасного стану розвитку національно-патріотичного виховання, дитячо-юнацького туризму і краєзнавства в області та з презентацією діяльності Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства за всіма напрямками роботи виступила директор закладу Наталія КОЛЕСНИК. Педагогічні працівники закладу ознайомили учасників з основними обласними масовими заходами з краєзнавства, туризму, військово-патріотичного виховання, проведення яких планується у 2021 році.
Під час наради піднімались актуальні питання стосовно організації позашкільного освітнього процесу в умовах децентралізації, налагодження в новостворених територіальних громадах системи роботи за напрямками національно-патріотичного виховання, спортивного туризму, краєзнавства та співпраці з ХОЦТКУМ.
Обласній нараді передувала Всеукраїнська нарада директорів обласних та Київського міського центрів національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді, станцій юних туристів, проведена 26 січня 2021 року в онлайн форматі.
   
Сергій Неділько, директор УДЦНПВ, на нараді з колегами обговорив нагальні питання співпраці закладів з територіальними громадами.
Учасники поділилися прикладами роботи, інформацією про закриття/відкриття закладів, фінансування в областях.
Також обговорено питання важливості виховного елемента у системі освіти, пошуку нових форм, методів роботи та шляхів їх реалізації. Відмічені основні напрямки роботи закладів на 2021 рік та підготовка до участі у Всеукраїнській конференції при Міністерстві освіти і науки України.